OVER ONS

Ik ben Christiaan Damen en ik ben de eigenaar van de kennel Denochi's Pride, gevestigd in de Albrandswaard. Sinds 2015 ben ik verkocht aan het prachtige ras, de Staffordshire Bull Terriër. 

Denochi’s Pride is een kleinschalige kennel. Waarbij ons streven ligt bij het fokken van honden die gezond zijn, een stabiel karakter hebben en waarbij het uiterlijk voldoet aan de rasstandaard zoals deze staat beschreven voor ons prachtige ras in de rasstandaard. Wij doen er alles aan om deze doelen na te streven. Hierbij selecteren wij streng binnen de ouderdieren en worden bij eventuele verwachten nesten goed overwogen en alle punten bij elkaar afgewogen.

Vanaf jonge leeftijd ben ik opgegroeid tussen honden. Onze eerste hond was een Jack Russel Terrier teefje. Waarna in 2005 een Jack Russel Terrier reu is bij gekomen. In 2014 hebben wij helaas het besluit moeten nemen om onze Jack Russel teef in te laten slapen, dit omdat de ouderdom steeds meer haar intreden deed en ze daarbij ook nog is ernstig ziek werd. Al snel kwamen wij in aanraking met de Staffordshire Bull Terriër. En zoals veel Stafford-eigenaren kunnen beamen, raak je snel verliefd op dit prachtige ras.

Wij zijn ons in de zomer van 2015 verder gaan verdiepen in dit prachtige ras en hadden al snel een idee, wat we zochten in een hond. In de herfst van 2015 hebben wij Chico (Autumn Star of Maks Doggies) gekocht, bij de kennel ‘Of Maksdoggies’. Chico was teruggekomen van zijn eerste eigenaren, dit omdat zij zich hadden verkeken in het feit welke zorgen een pup met zich mee zal brengen. Toen wij dit bericht kregen, hebben wij dan ook niet lang hoeven na te denken om Chico op te gaan halen.

Tot 2017 hebben wij enkel Chico en onze Jack Russel reu gehad. Begin 2017 is Noah (Dancing Queen of Maks Doggies) bij ons komen wonen. In tegenstelling tot Chico is Noah een hond die graag met je op pad gaat en graag aan het werk is. Met Noah zijn we dan ook actief begonnen met verschillende takken van hondensport, zoals behendigheid en obedience. Daarnaast hebben wij met Noah voor het eerst deelgenomen met een hondententoonstelling. Dit is kort samengevat niet echt haar ding, waardoor we hebben besloten dit niet meer met haar te gaan doen en lekker met haar zullen blijven sporten. In 2018 is Demi (Live for Loving You of Maks Doggies op ons pad gekomen. Met Demi zijn wij weer begonnen met het deelnemen aan hondententoonstellingen. Tot nu toe heeft Demi mooie resultaten geboekt in het binnen- en buitenland. Demi is daarbij ook een echte alleskunner, naast dat wij veel op tentoonstellingen te vinden zijn, is Demi ook graag aan het werk. 

Om mijzelf verder te verdiepen in de kynologie, ben ik verschillende cursussen en lezingen gaan volgen. Zo heb ik met succes de Basiscursus Fokken en Houden van Honden (BFH) doorlopen en hiervoor ook succesvol examen gedaan. En volg ik momenteel de cursus Voortgezet Kynologische Kennis (VKK). Naast deze cursussen heb ik ook verschillende lezingen gevolgd, op het gebied van het fokken van honden, het gedrag van honden en de anatomie van honden.

Wij zijn lid van de rasvereniging van de Staffordshire Bull Terriër, de Staffordshire Bull Terriër Club Nederland. En zijn wij ook actief op de verschillende activiteiten van de rasvereniging. Daarbij fokken wij naar de voorwaarden zoals de rasvereniging en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied deze hebben opgesteld. 

 Wilt u meer over ons te weten komen en/of heeft u eventuele vragen, neem dan gerust contact met ons op via: denochispride@kpnmail.nl of via het contactformulier op onze website.

Hartelijke groeten,

Christiaan Damen - Denochi's Pride, Staffordshire Bull Terriërs


 Copyright © 2021-2022 Denochi's Pride